Nisaa Atfal

Nisaa Atfal (Vrouwen voor Kinderen) is een groep Syrische- en Nederlandse vrouwen uit de Schilderswijk, Stationsbuurt en Rivierenbuurt. We hebben elkaar leren kennen via een taalmaatjesproject. Met elkaar zetten we ons in om kinderen, die door de oorlog hun ouders verloren, te steunen. We werken samen met het Molham Volunteering Team. Een team opgericht door studenten van Syrië. Dit Molham Team heeft veel projecten om het leven in de vluchtelingenkampen en grotendeels vernielde dorpen en steden dragelijker te maken.

Nisaa Atfal ondersteunt financieel weeskinderen in het noorden van Syrië (Idlib). Wat nog altijd een oorlogsgebied is. We zamelen geld in om het mogelijk te maken dat het Molham Team de verjaardagen van deze wezen met hen kan vieren. En zo vreugde te brengen op hun speciale dag.

 Contact

Buurtkerk Havenlicht

We zijn een buurtkerk van en voor bewoners uit de Rivierenbuurt in Den Haag. Havenlicht wil graag veelkleurig zijn in afkomst, interesses, kennis en mogelijkheden. Iedereen die Jezus kent, opzoek is naar verdieping of vragen heeft over het christelijke geloof is welkom!

Aanmelden

Buurtkerk Havenlicht - info@havenlicht.nl - 616211057

De Doc Huisartsen

Wij zijn een huisartsenpraktijk voor Den Haag Centrum, Rivierenbuurt en Stationsbuurt. Binnen de huisartsenpraktijk werken verschillende disciplines intensief samen. Onze huisartsen werken vele jaren in deze wijken en hebben geregeld contact met andere zorg- en welzijnsorganisaties.

Waar

Boomsluiterskade 299 Den Haag

Aanmelden

Jolanda Kesteren - j.v.kesteren@dedoc.nl

Opbouwwerker Zebra Welzijn

Kersten Gans is de opbouwwerker van Zebra Welzijn in de Stationsbuurt. Zij ondersteunt bewonersinitiatieven op het gebied van leefbaarheid, sociale cohesie, vergroening en veiligheid. Door te luisteren naar de vraag in de wijk en deze samen met bewoners in de Stationsbuurt om te zetten tot concrete activiteiten zet zij zich in om de Stationsbuurt een nog fijnere leefomgeving te maken.

Heeft u een idee, melding, vraag of hulp nodig bij een initiatief? Neem dan contact met haar op.

Waar

Van Limburg Stirumstraat 280 Den Haag

Aanmelden

Wijkcentrum Parada - k.gans@zebrawelzijn.nl

Blessure Den Haag, praktijk Fysiotherapie, Manuele Therapie en Training

Praktijk voor Fysiotherapie en manuele therapie en training aan de Boomsluiterskade, samenwerking met de DOC huisartsen en betrokken in de wijk voor bewoners, al dan niet met gezondheidsproblemen. Volg ons op YouTube en Instagram voor oefeningen en om op de hoogte te blijven.

Waar

Boomsluiterskade 299 Den Haag

Aanmelden

Jurgen Roordink - Jurgenroordink@gmail.com

Zebra Welzijn

Wij zijn een welzijnsorganisatie, actief in de Haagse wijken Centrum, Schilderswijk en Transvaal.

Met onze professionals, ondersteund door een groot aantal vrijwilligers ondersteunen wij bewoners van jong tot oud die het op eigen kracht (even) niet meer redden. Samen met onze partners in de wijk, in onderwijs, zorg, welzijn, wonen, veiligheid, met bewonersorganisaties en de gemeente leveren wij een belangrijke bijdrage leveren aan het welbevinden van de bewoners in onze wijken. Door de nauwe samenwerking, dichtbij de bewoners worden hun talenten en mogelijkheden benut en geven wij hen de kans om problemen zelf op te lossen, in en met hun sociale netwerk.

Waar

Zaanstraat 25 Den Haag

Aanmelden

Casy Buurtsportcoach - c.elbouhnani@bewegenwerkt.nl

Buurtsportcoach Rivierenbuurt - Stationsbuurt

De buurtsportcoach is er voor alle volwassenen in de Rivierenbuurt en Stationsbuurt die graag meer willen bewegen. Zeker nu is in beweging blijven van belang.

De Buurtsportcoach zorgt ervoor dat mensen uit de wijk meer gaan bewegen. Dus bent u opzoek naar een leuk en betaalbaar beweegaanbod in de wijk, maar weet u niet waar u dat kunt vinden? Of heeft u jaren niet gesport en u wilt dit weer oppakken maar weet u niet hoe te starten? Dan bent u hier aan het juiste adres! De buurtsportcoach heeft een goed overzicht van het beweegaanbod in de wijk Rivierenbuurt en Stationsbuurt. In een persoonlijk gesprek gaan we kijken wat uw wensen en mogelijkheden zijn. De buurtsportcoach is er voor alle volwassenen die meer willen gaan bewegen en is helemaal gratis!

Contact met uw buurtsportcoach Wilt u ook bewegen in uw eigen wijk? Neem dan vrijblijvend contact op met Buurtsportcoach Casy. Dit kan via 06-22620442 en casy@buurtsportcoachdenhaag.nl

Aanmelden

Casy Buurtsportcoach - casy@buurtsportcoachdenhaag.nl
Zoom